· 

Welk huidtype heb ik nou eigenlijk?

 

Ken je dat, je staat voor een schap vol verzorgingsproducten en hebt geen idee wat je toch eens kiezen moet. Niet iedereen heeft alle kennis in huis van de ideale verzorgingsroutine van de huid. Daarom vond ik het tijd om daar eens een blog over te schrijven, lees vooral verder en wie weet sta je de volgende keer zelfverzekerder voor het schap en weet je wél wel producten je mee zal nemen.

 

 

Bepaal jouw huidtype

 

Het is natuurlijk handig om te weten welk type huid je hebt alvorens je op de keuze over gaat welke lijn je van een bepaald merk neemt, zo weet je zeker dat je jouw huid optimaal gaat behandelen. Laten we de verschillende huidtypes eens behandelen, wie weet dat je zo een idee krijgt welk type huid je hebt.

 

Normale huid

 

Wauw, heb je dit type? Hoe fijn, veel producten voor jou om te kunnen gebruiken. Je hebt vaak kleine poriën die licht zichtbaar zijn, je vocht en vet gehalte is in balans. Verder heb je geen rode of droge plekjes en is het zaak de balans in je huid te houden. Wat je kan doen is de huid overdag de hydrateren en te beschermen en ‘s nachts goed te voeden.

 

Vette huid

 

Je poriën zijn vaak goed zichtbaar in je gezicht, met name de T zone. Vaak heb je al snel een glans op je gezicht door de overmaat aan talg die geproduceerd wordt, dit kan zich uiten in puistjes, onderhuidse bultjes en andere onzuiverheden. Het is hier van belang dat je de talg productie in balans gaat brengen, maar kies daarbij niet voor te agressieve producten. Vaak zie je dan dat het eventjes goed gaat, je te veel talg ontneemt, waarna de huid talg gaat over produceren aangezien het denkt te kort te komen. Het wordt dat van kwaad naar erger. Gebruik dus milde, maar effectieve producten. Blijf de huid daarnaast ook voeden, vind de balans.

 

Droge huid

 

Deze huid is vaak dof en waarbij de poriën niet zichtbaar zijn, schrale plekjes kunnen bij deze huid optreden. De huid dient goed gevoed en gehydrateerd  te worden. gebruik qua reiniging dan ook geen gel of een soort gelijk reinigingsproduct, dit droogt de huid te hard uit. Liever een melk of een olieachtige substantie, die houd de huid lekker soepel. Ook kan het fijn en goed zijn een extra product toe te voegen als een goed regulerend serum of een milde vorm glycolzuur dat zorgt dat de huid vocht beter vast houd.

 

Gevoelige huid

 

Een gevoelige huid kenmerkt zich vaak door roodheden, licht of goed zichtbaar. Vaak een wat dunnere huid die snel reageert op diverse invloeden, dit kunnen producten zijn maar ook invloeden van buiten af zoals kou en warmte. Het beste is om dan producten te gebruiken met zo min mogelijk toevoegingen of het liefst helemaal geen toevoegingen, als in alcohol, parfum, etherische oliën en andere allergene stoffen. Mocht je in twijfel zitten test het product van te voren even achter je oor of in de holte van je elleboog, reageer je er niet op dan is de kans heel groot dat dit goed uitpakt op je huid.

 

Gecombineerde huid

 

Best een lastige huid om te behandelen aangezien we vaak zien dat de wangen wat droger zijn en de t-zone juist weer vetter. Het is zaak om de vochthuishouding te reguleren en de talgproductie de reduceren. Vind je het lastig de balans te vinden kun je ook gaan voor plaatselijk aanbrengen van producten, door bijvoorbeeld een serum te pakken voor het geen dat jij het intensiefste wil behandelen.

 

Weet jij welk huidtype je hebt?

 

Een idee welk huidtype je hebt? Het kan nu overduidelijk zijn welk type je hebt, in dat geval is de keuze nu een stuk makkelijker welke producten je gaat gebruiken. De conclusie is dan ook bij ieder huidtype, vind de balans. Ook snap ik dat jet misschien nog niet helemaal weet, in dat geval raad ik je aan eens een huid analyse te laten doen. Heel toevallig heb ik een schooheidssalon ;), waar je gratis en geheel vrijblijvend langs kan komen voor een analyse op maat en advies.

 

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.